VLIER!

VLIER! is een aperitief op basis van verse vlierbloesems, biologische citroenen en kwaliteitsgin. Drink het puur met véél ijs, of mix het met ijskoude champagne, cava of prosecco. Ideaal als start van al jouw feestjes! Je kan VLIER! uiteraard ook meenemen als cadeautje naar de feestjes van je vrienden!

VLIER! is een echt seizoensproduct. Het wordt in mei en juni gemaakt met vers geplukte vlierbloesems uit tuinen in het Waasland, en vanaf eind juni verkocht zo lang de voorraad strekt. VLIER! is het product waar het bij Beck To Basics allemaal mee begon. Het wordt geproduceerd volgens een recept van Inges bomma. Als  je meer wil weten over het ontstaan van VLIER! en van Beck To Basics, klik dan hier.

Serveertips

Hoe serveer je VLIER!? In welk soort glas serveer je VLIER!? Eigenlijk is onze belangrijkste tip: doe gewoon vierkant uw goesting! We geven hier gewoon een paar ideeën mee.

VLIER! puur

Dit is de oer-VLIER! Geen gezever, enkel VLIER! 

  • Stap 1: Zoek voor elk van je gasten (en voor jezelf) een verschillend glas. Hoog, laag, dik, dun, met of zonder voet, maak er gewoon een bont allegaartje van. En vergeet niet, ook lege confituurpotten zijn glazen!
  • Stap 2: Gooi in elk glas 5 blokjes ijs, een schijfje citroen en, als je het in huis hebt, wat verse munt.
  • Stap 3: Werk af met een rietje.
  • Stap 4: Serveer en proef!

 

VLIER! met bubbels

Feestje? Zin in iets speciaals? Dan is het tijd voor VLIER! met bubbels!

  • Stap 1: Haal heel droge champagne, cava of prosecco in huis. Je herkent die aan de aanduiding "brut nature" op de fles.
  • Stap 2: Zet de fles VLIER! en de fles schuimwijn enkele uren in de koelkast.
  • Stap 3: Gooi +/- 4 cl (=één borrelglaasje) VLIER! in een champagneglas.
  • Stap 4: Laat er een takje rode bessen in vallen.
  • Stap 5: Vul het glas verder met de champagne, cava of prosecco.
  • Stap 6: Serveer en proef!

VLIER!-witbier

Barbecue met vrienden? Zon op je bol en 30°C? De ideale moment voor VLIER!-witbier!

  • Stap 1: Zet de fles VLIER! en de flesjes witbier enkele uren in de koelkast.
  • Stap 2: Gooi +/- 4 cl (=één borrelglaasje) VLIER! in enkele stoere glazen naar keuze.
  • Stap 3: Leng aan met witbier.
  • Stap 4: Laat een framboos in elk glas vallen.
  • Stap 5: Zet een schijfje citroen op de rand van het glas.
  • Stap 5: Serveer en proef!

Heb jij nog ideeën? Of mooie foto's van bovenstaande suggesties? Speel ze gerust door!